fbpx

Najpoznatije plaže Antalijske regije

Kleoptara Plaža

Kleopatrina plaža (Kleopatra Beach) je jedna od najpoznatijih i najljepših plaža u Antalijskoj regiji Turske. Ova plaža, koja se nalazi u Alanyi, ima bogatu povijest i dobio je svoje ime po legendi da je egipatska kraljica Kleopatra ovdje boravila tijekom svojih putovanja s rimskim generalom Markom Antonijem.

Evo nekoliko detalja o Kleopatrinoj plaži:

 1. Pristup i lokacija: Plaža se nalazi na južnoj obali Alanye i lako je dostupna iz centra grada. Možete doći do nje pješice ili taksijem. Osim toga, mnogi turisti koji borave u obližnjim hotelima mogu doći do plaže pješice.
 2. Pješčani raj: Kleopatrina plaža poznata je po svom prekrasnom pješčanom plaži. Pijesak je mekan i zlatne boje, što pruža ugodan osjećaj pod nogama i savršeno mjesto za opuštanje na suncu.
 3. Tirkizno more: More oko Kleopatrine plaže ima iznimno tirkiznu i kristalno čistu vodu. Plivanje ili ronjenje ovdje je pravo zadovoljstvo.
 4. Okolni krajolik: Plaža je okružena impozantnim stijenama i zelenilom koje stvara idiličan okoliš za odmor i uživanje.
 5. Restorani i sadržaji: Na plaži ćete pronaći brojne restorane, kafiće i barove koji poslužuju ukusnu tursku hranu i pića. Također su dostupni razni vodeni sportovi, ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje.
 6. Kleopatrin bazen: Nedaleko od plaže nalazi se Kleopatrin bazen (Cleopatra Pool), koji je također popularna atrakcija. Ovaj bazen je ispunjen termalnom vodom i okružen antičkim ruševinama.

Kaputas Plaža

Jedna od od najljepših  prirodnih ljepota smještenih između Kaša (Kaş) i Kalkana (Kalkan) na turskoj obali Mediteranskog mora. Ova plaža se ističe po svojoj izvanrednoj ljepoti.

 1. Pristup i lokacija: Kaputas plaža nalazi se na oko 20 kilometara jugozapadno od grada Kaša i oko 7 kilometara sjeveroistočno od Kalkana. Pristup plaži je prilično jednostavan putem ceste koja se spušta s litica prema obali. Posjetitelji obično koriste automobile ili taksije da dođu do nje.
 2. Stijene i tirkizno more: Ono što ovu plažu čini posebnom su njezine stijene koje okružuju obalu. More ovdje je kristalno čisto i tirkizno.
 3. Pješčana plaža: Unatoč stijenama, Kaputas plaža ima mekani bijeli pijesak na obali. To je idealno mjesto za šetnju po plaži, sunčanje i igranje u pijesku.
 4. Mirno okruženje: Kaputas plaža je općenito manje posjećena od nekih drugih plaža u regiji, što je čini savršenim mjestom za opuštanje i bijeg od gužvi. .
 5. Plažni sadržaji: Iako Kaputas plaža nije toliko komercijalizirana kao neke druge plaže, možete pronaći osnovne sadržaje kao što su ležaljke i suncobrani koji se iznajmljuju. Također, postoje nekoliko malih štandova koji prodaju osvježavajuće napitke i brzu hranu.

Kaputas plaža je omiljeno odredište za one koji traže prirodnu ljepotu i miran okoliš. 

Patara plaža (Patara Beach)

Smatra se jednom od najimpresivnijih plaža u Antalijskoj regiji i cijeloj Turskoj. Ova plaža prostire se duž obale Patara, drevnog antičkog grada, i nudi posjetiteljima prekrasan prirodni okoliš i mnoge atrakcije.

 1. Pristup i lokacija: Patara plaža nalazi se oko 12 kilometara jugozapadno od grada Gelemiş i oko 40 kilometara od grada Fethiye na turskoj obali Mediteranskog mora. Pristup plaži je prilično jednostavan putem lokalnih cesta.
 2. Dužina i pješčana plaža: Patara plaža se smatra jednom od najdužih plaža u Turskoj, protežući se na impresivnih 12 kilometara. Pješčana obala ovdje je mekana i bijela, a širina plaže varira ovisno o dijelu obale.
 3. Prirodna ljepota: Ova plaža je okružena predivnom prirodom. Na jednoj strani plaže nalaze se pješčane dine, dok s druge strane možete vidjeti močvare i morske ptice.
 4. Tirkizno more i plivanje: More oko Patara plaže ima kristalno čistu i tirkiznu vodu koja je savršena za plivanje. Dubina vode je obično postupno povećava, što je idealno za obitelji s djecom.
 5. Arheološko blago: U blizini plaže nalazi se drevni grad Patara, poznat po svojim povijesnim i arheološkim ostacima, uključujući slavni Lycian Way.
 6. Restorani i sadržaji: Iako Patara plaža nije komercijalizirana kao neke druge plaže u regiji, možete pronaći nekoliko restorana i kafića koji poslužuju tursku hranu i osvježavajuće napitke. Također su dostupni sadržaji poput tuševa i toaleta.

TURSKA LETOVANJE

 • Kemer
 • Antalija
 • Alanja
 • Sarimsakli
 • Side
 • Belek
 • Kušadasi
 • Marmaris