fbpx
RIM 27.02.2024.

R I M

POLAZAK 27.02.2024.  3 NOĆI

 

Rim je poznat je kao “srce Italije”Oblast drevnog Lacijuma koja se poklapa sa današnjim Lacijom, bila je centar starorimske države i matično područje latinskog jezika. Glavni grad Italije „Vječni grad„Caput Mundi“, najmoćniji grad u istoriji civilizacije koji vijekovima ne gubi primat evropskog i svjetskog centra umjetnosti, kulture, religije, politike, bogatstva. Nalazi se u centralnom dijelu zapadne obale Apeninskog poluostrva na rijeci Tibar, prostire se na čuvenih sedam brežuljaka. U Rimu se nalazi i jedinstvena nezavisna papska država Vatikan, što ga čini i jednim od najvećih svjetskih centara hodočašća. Arheološki ostaci velikog antičkog Rima svakako su prvi i najstariji razlog posjeta ovom gradu. Simboli antike uklopljeni su u urbani gradski ambijent – Koloseum, Panteon, Forum Romanum… Centar grada udaljen je svega 24 km od obale Tirenskog mora koje čitavoj oblasti daje predivnu, prijatnu i blagu klimu

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1.i2.DAN:SARAJEVO–DOBOJ–GRADAČAC-RIM
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima (cca 17:30h). Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Pauze prema potrebi grupe u ITALIJI. Putovanje prema Rimu. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel (check in iza 15:00 sati). Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima po dogovoru sa grupom mogućnost odlaska do centralnog dijela grada (metro/mjenjačnice/restorani). Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 3. DAN: RIM LOKO TOUR

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Rima u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Venezia, spomenik Vittoru Emanuele II, Colosseum, Circus Maximus, rijeka Tibar, odlazak do trga Sv. Petra odakle se pruža pogled na i sjedište Vatikana, odlazak do fontane di Trevi, Via del Corso, Piazza Espagna i mnogih drugih… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. DAN: TIVOLI                                                           
    Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Tivoli – gradić koji se nalazi nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este građevinom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a svojom impozantnošću plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od značajnih porodica renesansnog Rima. Povratak u Rim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

  1. i 6. DAN: VERONA – BiH
    Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Veroni. Mogućnost za fakultativni obilazak Verone u pratnji vodiča: Piazza Bra, Arena, Via Mazzini, Piazza Erbe, Casa di Julietta… Nastavak putovanja prema BIH uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA: 475,00 KM

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (klima, tv, audio…)
  • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;
  • Smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
FAKULTATIVNI IZLETI
– Forum i Koloseum (sa ulaznicom) – 50 € odrasli / 30 € djeca
– Vatikan (sa ulaznicom) – 55 € odrasli / 40 € djeca
– Pješačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 15 € djeca

 

RIM putovanje 27.02.2024.

SUDEX  tourism & events d.o.o.

RIM putovanje

Program putovanja RIM 27.02.2024. u PDF formatu

RIM 27.02.2024.

Upit

14 + 5 =