fbpx

Neka ovo budu i vaše uspomene

Kemer ljeto 2024

Cjenovnik za ljeto 2024 u Kemeru

Iskoristite pogodnosti i popuste za rane uplate ! Informacije u agenciji.

 

Kemer ljeto 2024

Kemer se nalazi 43 km od Antalije, na obodu Taurus planine, u Antalijskom zalivu. Sa 9 340 stanovnika, Kemer čini glavni grad ove oblasti. Obala je duga 52 km. Kemer ima tipičnu mediteransku klimu. Do 60-ih godina se do Kemera moglo stići samo brodom, bio je tiho ruralno ribarsko selo a danas je mondensko ljetovalište koje ima veoma važnu ulogu u turizmu Turske. U Kemeru se nalazi prekrasna plaža koja sa ponosom nosi oznaku „Plava zastava“, koju dodjeljuje UN za čistoću plaža i očuvanje prirode. Zbog svojih dugih šljunkovitih plaža Kemer je poznat i kao mjesto porodičnog odmora. Izuzetno prijatna klima, kristalno čisto more, prelijepe plaže, veliki izbor dnevnih i večernjih sadržaja čini Kemer i njegovu okolinu privlačnom za sve tipove posjetilaca.
Jedna od znamenitosti ovog kraja jeste stari grad Phaselis koji se nalazi 15 km od Kemera i do koga se može stići brodom. Jedan deo Phaselisa je ispod mora. Većina iskopina je iz doba Rimljana. U toku proljeća održava se trka jahti između Kipra i Kemera. Ako volite avanturu ne smijete propustiti predivno krstarenje tirkiznim morem, izazovna brda Taurusa ili džip safari.
Beldibi se nalazi na 12 km od Kemera i 27 km južno od Antalije.
Goynik se nalazi 8 km sjeverno od Kemera, 32 km južno od Antalije i 42 km od aerodroma. Ovaj gradić ima najviše zelenila i predstvlja idealno mjesto za miran odmor. Ima puno kuća iz perioda Otomanskog carstva, starijih džamija, fontana i turskih kupatila.
Kiriš se nalazi na 6 km od Kemera, 47 km od Antalije i 57 km od aerodroma.
Tekirova se nalazi na 14 km od Kemera, 50 km od Antalije i 60 km od aerodroma. U ovom gradiću su šljunkovite plaže i  bogat je zelenilom.

Da li ste znali?

Kemer ima čak 46 km predivne obale. Kombinacija kristalno čistog mora i zelenog okruženja sa šumama čine ovo odmaralište idealnom destinacijom na Mediteranu za uživanje i odmor.

Kemer nudi mnoštvo pješčanih plaža koje imaju  plavu zastavicu, oznaku za čistoću mora.

Pogledajte neke od najljepših plaža Antalijske regije.

Kemer

Kemer Ljetovanje

Upit

7 + 1 =